8 blije gezichtjes bij de RTT instap!

Zaterdag 18 maart was de eerste officiële wedstrijd voor de meisjes van de instap. Een uitwedstrijd tegen OKK Gorinchem.
Op Dayana na had iedereen al een keertje kunnen oefenen met een extra proefwedstrijd. Konden we daar nog een handje helpen met de volgorde van de oefening, nu moesten ze het echt helemaal zelf doen.

Tijdens de training was er hard getraind op het uit het hoofd leren van alle elementen. Bij vloer lukten dat vrij snel, maar bij balk bleek dat toch lastiger.
Al met al gingen we vol goede moed aan de wedstrijd beginnen. Om de bibbers er meteen uit te kunnen krijgen begonnen we op sprong. Daar werden al heel goede ,handstand platval’ gesprongen en een fraaie koprol van Donna. De kop was er af en gingen door naar brug.

Dat is een onderdeel waar ,kracht, om de hoek komt kijken en waar nog wel wat extra puntjes op te behalen valt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…want ben je net al blij dat je met de borstwaartsom boven gekomen bent, moet je eigenlijk meteen weer om de stok draaien voor de buikdraai. En dan ook nog proberen om de beentjes en voeten netjes te strekken. Nee… dat was voor een aantal nog een stapje te ver. Maar dat het wel belangrijk is om daar hard op te trainen blijkt uit het hoogst behaalde cijfer van Sophieke. De juiste hol/bol, hoge zwaaien en het onderste stukje zonder stops leverde haar een 12,50 op. Maar ja, zij is wel 2e jaars instap dus heeft natuurlijk wel voorsprong op de anderen,die overigens ook allemaal beter zijn gaan bruggen.

Op naar de balk. Met hier en daar wat wankels, soms de verkeerde volgorde en een enkele val wisten de meesten toch rond de 11 punten te scoren. Knap hoor!
Als laatste was de vloer aan de beurt. Hierbij zijn ze allemaal toch ietsje zekerder dan de balk en dat is ook in de uitvoering te zien. Toch blijft het hier ook opletten of alles goed uitgevoerd en er niets vergeten wordt. Want iets weglaten in een oefening kost heel veel punten.

De eerste wedstrijd was achter de rug. Nu de uitslag nog… de meisjes van OKK hadden ook fraaie dingen laten zien dus een voorspelling was er niet te maken.
Vol verwachting stonden de meisjes in de rij te luisteren naar al die getallen die ze bij elkaar hadden weten te turnen. Maar met getallen konden ze niet echt veel. Pas toen er verteld werd dat DVO de wedstrijd gewonnen had, kwamen de glimlachen te voorschijn bij onze meisjes.

Vol trots konden ze hun eerste diploma aan de supporters laten zien en stonden ze allemaal met blije gezichten voor de camera!
Knap gedaan meisjes, ga zo door!

Supporters bedankt voor de aanmoedigingen en Luciënne en Lonneke bedankt voor het jureren.
Hulpjuffen Anne-Ruth en Tamar bedankt voor het filmen van de oefeningen en jullie gezelligheid. De meisjes zijn nu natuurlijk helemaal gevallen voor knuffel ,giraffe’, dus wie weet mag hij er volgende keer weer bij zijn? 🙂 Op naar 8 april!

Arianne en Astrid