De turnselectie is dit seizoen vertegenwoordigd in meerdere divisies en wel in de 3e, 2e en 1e divisie. De wedstrijdcyclus van de 3e divisie wijkt af van de andere twee, zij turnen namelijk landelijk één wedstrijd minder. Daarom organiseert het District Zuid-Holland een extra wedstrijd: De Districtfinale Zuid-Holland.

damesturnt1Zaterdag 19 maart namen Cato Zijderveld, Marit Boon en Suzanne van der Net deel aan dit tussentijdse eindstation met de wetenschap dat zij zich al geplaatst hebben voor de landelijke ½ finale Jeugd N4.

Zij vingen aan op vloer waar Cato een nette oefening met goede landingen liet zien. Marit turnde met zichtbaar zelfvertrouwen en het extra oefenen op lenigheid was terug te zien in haar netheid. Suzanne was ook in vorm en sloot de vloer af met een prima oefening, ze had helaas de pech dat een pirouette niet geteld werd die naar ons inziens goed was uitgevoerd. Cato en Marit werden respectievelijk 1e en 2e op dit toestel.

Op sprong kijken we met gemengde gevoelens terug. Marit sprong 1 goede ruime overslag met ½ draai. Jammer dat de landing niet naar wens ging. Haar tweede sprong was een andere dan ze in gedachte had en omdat deze niet in het reglement staat, kreeg ze geen cijfer. Een flinke domper. Suzanne liet twee overslagen zien, waarvan de laatste duidelijk beter was. De ½ in ½ uit van Cato was naar kunnen, maar kan zeker nog verbeterd worden.

damesturnen2Op brug mocht Suzanne de spits afbijten. Ze zette een strak optreden neer met horizontale opzwaai en goede streksalto af. Cato was wat meer ontspannen en had moeite met de opzwaaien; gelukkig landde ze perfect na haar afsprong. Marit turnde goed achter elkaar door en kreeg een mooi cijfer.

Tot slot de balk, waar Cato de oefening van haar leven showde. Netjes, met tempo en nagenoeg geen wankels. Een verdiende 1e plaats op dit toestel. Marit begon wat onzeker aan haar sprongenserie die eindigde met een val. Daarna herpakte ze zich en maakte ze de oefening prima af. Suzanne presteerde goed. Haar oefening verliep vlot en ze maakte weinig foutjes, nu nog werken aan de bonussen.

damesturnen3Na een lange wedstrijd werden de punten opgeteld. En daar kwam een verrassende uitslag uit. Cato kreeg de bronzen medaille omgehangen! Super knap. Suzanne eindigde keurig op de 11e plaats. Marit was helaas door sprong flink gezakt in het klassement en werd 36e