Allen

GOEDE PRESTATIES OP PLAATSINGSWEDSTRIJD IN AMSTERDAM

De eerste rit naar Amsterdam van 2017 ging gepaard met licht winters weer. In de SportXperience Hal vonden daar de Districtswedstrijden plaats voor de pupillen 2 N2 en de categorie jeugd 2 1e divisie. Voor Jada Buntsma en Madelief Klooster was dit alweer de tweede plaatsingswedstrijd van dit wedstrijdseizoen maar Cheyenne Lentze verscheen voor het eerst ten tonele.

4.De pupillen 2 openden de wedstrijd sterk op brug. Jada had een strakke oefening met een perfecte landing na haar afsprong en werd verdiend 2e. Madelief zwaaide knap horizontaal op in een nette oefening en deed een keurige streksalto af. Intussen kregen de zenuwen grip op Jada die klaar stond voor haar balkoefening. Hierdoor verdween de focus naar de achtergrond met diverse vallen tot gevolg. Jammer want op de trainingen gaan de oefeningen goed. Bij Madelief kwam de vechtlust bovendrijven, wat5. jada resulteerde in een mooi gespannen oefening met af en toe een kleine wiebel. Helaas ging de flikflak ernaast. Gelukkig had Jada alles weer op de rit bij haar vloeroefening. Door goed te denken en er vol voor te gaan liet ze goede acrobatische series zien. Madelief turnde een primeur in de vorm van arabier flikflak streksalto, knap hoor. Ook alle andere elementen lukten, nu nog de landingen onder de knie krijgen. Tot slot naar sprong, waar ze naast de overslag over de pegasus nu ook beiden een yurchenko tot ruglig springen. Op enkele kleine verbeterpuntjes na kunnen ze hier tevreden op terug kijken.

3. madeliefDe punten werden opgeteld en nadat iedereen weer op de vloer stond, werd bekend gemaakt dat Jada met een totaal van 49.717 p op een 10e plaats was beland en Madelief met 50.892 p op een keurige 7e plaats. Of het voldoende is om door te stromen naar de landelijke kwartfinales in Zierikzee of Reuver werd nog niet bekend gemaakt. Maar gezien ze beiden in de top-tien staan, gaan we hier wel een beetje van uit.

In de ronde die volgde was het dus de eerste krachtmeting van Cheyenne met de andere 1e divisie jeugdturnsters uit het District Zuid-Holland. En ook zij ving aan op brug, waar ze een ieder verraste. Met twee 100% handstanden, goede losom en mooie reuzen werd ze knap 4e. Op balk ging het zelfs nog beter. Door wilskracht wist ze op de balk te blijven en werd hiervoor beloond met een 2e plaats. Haar vloeroefening kan op sommige punten nog wel wat bijgeschaafd worden, maar voor nu was het prima. Zeker met de wetenschap dat ze voor het eerst keuze oefenstof turnt. Met een goed gevoel werd er doorgedraaid naar het vierde toestel: de sprong. Op de training werkt ze hard aan haar tsukahara die vanaf dit seizoen met de plank gesprongen dient worden. Vorig jaar mocht dit nog met de plankoline. Met deze stap heeft ze moeite en daarom werd ter plekke besloten om toch voor de overslag te gaan. Met twee goede stabiele sprongen als resultaat. Terugkijkend op een hele goede wedstrijd kregen we te horen dat Cheyenne in het eindklassement een mooie 4e plaats had bereikt met 43.200 p. Alle 1e divisie turnsters stromen automatisch door naar de eerste landelijke plaatsingswedstrijd op 4 of 5 februari in Breda, dus Cheyenne is daar ook van de partij.

allenTurnsters, nogmaals van harte gefeliciteerd.

En natuurlijk willen wij graag ons jurylid Patricia Goudswaard hartelijk bedanken voor haar onmisbare inzet en Jada en Madelief dank voor het klokken.