3 MEDAILLES  OP  2E DISTRICTSWEDSTRIJD

Na een weekje rust in de Kerstvakantie werden begin januari de trainingen van de turnselectie weer opgepakt. Vrijwel meteen startte ook de voorbereiding op de twee ronde districtswedstrijden die 20 en 21 januari plaats zouden vinden in Sliedrecht. Wat een luxe zo dicht bij huis!

Na deze ronde zal de KNGU de balans opmaken wie mag doorstromen naar het landelijk circuit.

Marischa beet de spits af bij de pupillen 2 N2 en dat ging gepaard met de nodige zenuwen. Zij heeft nog niet zoveel wedstrijdervaring, waardoor ze best tegen dit evenement op zag. Achteraf snapte ze niet waarom, want het was hartstikke leuk. Al gauw bleek dat ze een enorme progressie had geboekt ten opzichte van de vorige wedstrijd. Op brug waren al haar opzwaaien boven horizontaal, hoe knap is dat. En de afsprong was ook veel beter, Marc hoefde alleen de landing nog maar te begeleiden. Met een goed gevoel werd er doorgedraaid naar balk, waar haar optreden er al behoorlijk strak en toch relaxed uitzag. Nu nog aan de slag met de sprongen, die wat ruimer en wijder mogen. Haar vloeroefening vindt ze heel lastig met al die hol-bol bewegingen, moeilijke houdingen en verschillende pirouetten. Ook wij moeten bekennen dat deze choreografie voor deze leeftijd zeer pittig is. Haar onzekerheid was deels terug te zien in haar optreden en uitte zich in wat slordigheid. Toch waren we voor nu dik tevreden. Op het laatste toestel, de sprong, presteerde ze keurig. Een mooie overslag en een prima yurchenko-voorbereiding op de mattenstapel leverde een hoog cijfer op. Haar eindtotaal kwam op 46.450 p en daarmee belandde ze op een 19e plaats. Het is twijfelachtig of dit voldoende is voor doorstroming, waardoor het wachten op het verlossende woord van de KNGU spannend zal worden.

Aansluitend vond de wedstrijd van de jeugd 1 N3 plaats, waar Madelief Klooster aan de slag ging. En hoe! Met precisie ging ze te werk op sprong, waar ze een zuivere ½ draai in sprong en tevens weer uit. Deze trend zette ze voort op de brug, lees enkele ligger. Haar eerste opzwaai was boven horizontaal en daarmee liet ze zien dat ze er helemaal voor ging. Alles zag er netjes, gespannen en technisch goed uit. Een verrassende 5e plaats viel haar hier ten deel. Op naar balk, waar ze van tevoren een minder gevoel over had. Ze miste dan ook de overtuiging, maar wist de schade beperkt te houden. Zelfs met een val werd ze 4e. Gelukkig stond ze er weer helemaal met haar vrije oefening. Haar mooie houding en fraaie acrobatiek waren een lust voor het oog. De jury dacht er hetzelfde over en beloonde haar terecht met een hoog cijfer en 3e plaats. Deze keer werden de eindtotalen niet geprojecteerd op het scorebord, dus het bleef spannend tot aan het einde toe. Des te groter was de verrassing toen Madelief werd verzocht op het podium plaats te nemen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Madelief, van harte gefeliciteerd. Je hebt het dik verdiend.

Een dag later vertoefden we wederom in Sporthal de Stoep in Sliedrecht, waar onze senior turnsters Vera Anröchte, Jonna de Zeeuw en Wendy Rekkers de strijd aangingen. Meteen op balk beginnen is altijd lastig, maar aan de indeling valt niet te tornen. Vera mocht als eerste en had moeite het tempo er in te houden, maar samen met een wankel tussen haar sprongen, was er verder niet veel op aan te merken. Goed gedaan. Wendy wist ook knap op de balk te blijven. Wel moest zij twee grote wankels incasseren na haar flik-flak en losse radslag. Tenslotte Jonna die goed turnde, inclusief haar nieuwe afsprong radslag schroefsalto. Jammer dat ze na haar salto achterover van de balk viel.

Vervolgens naar vloer, waar zij alle drie goed uit de verf kwamen. Natuurlijk zijn er altijd dingen die verbeterd kunnen worden, maar we bevinden ons aan het begin van het seizoen en dan moet je accepteren dat nog niet alles perfect gaat. De turnsters liggen op schema, nu is het zaak de puntjes op de i te gaan zetten. Op sprong behoorden ze bij de besten. Jonna scoorde met haar huizenhoge tsukahara zelfs het hoogste cijfer. Wendy zat haar op de hielen en werd tweede. Vera volgde op een mooie 6e plaats. De wedstrijd sloten zij succesvol af op de brug. De reus van Vera lukte weer in een prima oefening, daar kan ze trots op zijn. Ook Wendy bracht alle elementen tot een goed einde, wat zeker knap te noemen is, daar het gedeelte aan de lage ligger zwaar is (4e plaats). Tot slot Jonna die zonder al te veel problemen, tenminste zo lijkt het, een solide oefening liet zien.

Voordat het eindklassement bekend werd gemaakt, waren we al dik tevreden over de prestaties van vandaag. Een mooie bekroning was de 2e plaats voor Jonna en 4e plaats voor Wendy. Vera werd keurig 9e.

Helaas konden twee turnsters niet deelnemen aan deze kwalificatieronde: Luna Olde Olthof en Fu-Cui Meijer. Wij hopen van harte dat zij zich op basis van de eerste ronde plaatsen voor de ¼ finale.

Dan rest ons nog een dikke pluim te geven aan Patricia Goudswaard die als jurylid voor DVO optrad. Hartelijk dank!