19 maart waren er veel DVO leden aan het turnen tijdens wedstrijden. Het was o.a. het weekend van de driekampen. Als jurylid kon ik in de ochtend de successen van onze recreanten groepen al gade slaan. Vraag was of de instappertjes in de middag ook voor nog meer DVO succes kon zorgen?

Deze keer mochten we thuis tegen KDO. Na de warming up startten we op de brug.

Het harde trainen gaat echt z’n vruchten afwerpen. Er werd heel netjes geturnd. Emy, Zenne en Aimée, die voor het eerst tijdens een team wedstrijd de brug oefening mochten laten zien, deden dit heel goed. De juf hoefde nergens meer een handje uit te steken. Alle turnstertjes deden een spreidzolen ondersprong. En dat geeft bonus! Top!

Op naar de sprong. Hierbij moesten sommigen tijdens het inturnen het gevoel weer zien te krijgen. Iets wat gelukkig tijdens de wedstrijd niet meer te zien was. Luna verraste ons met een mooie en snelle handstand. Door ziekte heeft ze wat in te halen, maar dat was hier echt niet aan te zien. Knap gedaan! Helaas ging er bij Anouk’s eerste sprong iets mis, want ook zij krijgt inmiddels de smaak bij het springen te pakken. Al met al mochten we na 2 toestellen tevreden zijn. Maar ja, de tegenstanders lieten ook mooie dingen zien dus moesten we dit wel zien vast te houden.

Tijdens het inturnen op de vloer werd het Flore even teveel. Ze was al een paar dagen niet lekker, maar haar doorzettingsvermogen hield haar al die tijd op de been. Ze was duidelijk niet in vorm. Zelfs haar anders zo mooie handstand doorrol lukte niet.

Ze wist nog wel een mooi cijfer te halen, maar of we haar nog op de balk zouden krijgen?

Over het geheel werd er op dit onderdeel ook weer netjes geturnd. Bij sommigen was wel de concentratie even zoek. Hierdoor werden er wat kleine foutjes gemaakt. Kan gebeuren…volgende keer beter.

Toch was het wel belangrijk dat we de aandacht er nog even bij konden houden. Het laatste toestel was balk en daar moet je toch echt met je hoofdje bij blijven. Zorgen dat je alle zenuwen onder controle kan houden. Iets waar Sophieke helaas wat moeite mee heeft. Bij de sprong en de mat wist ze die vervelende zenuwen er wel uit te springen, maar dat lukte niet bij balk. Hierdoor vergat ze wat onderdeeltjes. En dat is heel jammer, want tijdens de trainingen gaat het juist zo goed. Inge had ondanks een mindere start een goede balk oefening. Zenne begon heel sterk en had een prachtige zweefstand, maar helaas viel ze toch bij iets waar je het niet verwacht. Zo zie je maar weer; bij balk komt het echt op de spanning aan; vanaf de opsprong tot en met de afsprong. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan…

Anouk en Tessa waren heel gedreven om de koprol te doen. En wat moet je dan als juf, wetende dat we eigenlijk geen vallen meer kunnen veroorloven? Héél hard duimen dus….

ze hebben hem gedaan en bleven er gelukkig met wat ,kunst en vliegwerk’ op!

Helaas zag Flore het deze keer niet zitten om haar mooie balkoefening te laten zien, waardoor Emy nu bofte dat ze alle vier de toestellen mocht doen. Ondertussen was het echt niet makkelijk meer om de meisjes nog rustig te laten zitten en keek iedereen uit naar de laatste turnster.

KDO was inmiddels ook al klaar zodat alle ogen op Marischa gericht waren. Zij liet voor het eerst haar doorhurken als opsprong zien. Goed hoor! Vervolgens maakte ze een mooie oefening en wist gelukkig tot het eind op de balk te blijven. De wedstrijd zat er hiermee op. Vol spanning was het wachten op de uitslag. Ondertussen hebben we met elkaar snel opgeruimd en wat lekkers in de kantine gedronken. En voor we het wisten liep iedereen alweer op voor de einduitslag. Toen bleek pas hoe spannend het nog aan het eind was geweest. De eerste 3 toestellen hadden we gewonnen, maar bij balk hadden we onze voorsprong van 5 punten weggegeven. Toch was het gelukkig nog wel gelukt om deze wedstrijd te winnen. Fantastisch!

Meiden jullie zijn echt weer goed vooruit gegaan. Op balk kunnen we nog wel wat puntjes gebruiken, maar daar gaan we weer hard ons best voor doen.

In ieder geval hebben we inmiddels 2 gewonnen wedstrijden te pakken. Op naar 2 april!

Dank aan het publiek, de mensen van de teltafel en natuurlijk onze juryleden Luciënne en Sonja! En niet te vergeten de ouders van Inge voor het filmen en foto’s maken. De mooie foto’s zijn te bewonderen op Facebook.

Tot de volgende keer!

Astrid van Spanje