2 april 2016

De tweede plaatsingswedstijd in Goes op weg naar het NK in Ahoy tijdens Fantastic Gymnastics.

Kijken of er al tickets te verdienen zijn voor het NK!

De senior dames mochten wederom starten met de wedstrijd. Dit ging prima.

Demelza heeft alle oefeningen netjes gesprongen. Soms wat wiebelig omdat ze wat te gretig is maar het was echt heel mooi. Divinia heeft vooral haar verplichte en eerste keuze erg goed gesprongen. Zo mooi hadden we ze nog niet eerder gezien. Heel goed. Margot sprong nog steeds met een rugblessure. Daarom wat ingehouden gesprongen. Bij haar laatste keuze gaf ze wel meer. Maar ondanks dat toch een mooie 5e plaats voor Margot. Demelza en Divinia behaalden plaats 3 en 4. Erg knap gezien de concurrentie!

plaatsing 2 se

Door de blessure van Margot in de eerste serie synchroon heeft zij samen met Divinia afgezien van het synchroonspringen.

Demelza heeft wel synchroon gesprongen met Roos wat erg goed ging en resulteerde in een 3e plek.

Ondertussen sprongen Alexei, Nicole en Thomas hun individuele strijd. Dit verliep heel erg goed voor alle drie. Alle oefeningen uitgesprongen en zeer strak uitgevoerd.

Na deze ronden kwamen Djura en Roos hun oefeningen springen in de categorie junioren D gemengd net als Alexei Nicole en Thomas. Ook dit verliep prima. Djura had weer rugklachten en heeft op safe gesprongen maar wel heel erg netjes. Roos haar oefeningen verliepen ook erg goed en was weer goed voor goud! Hiermee is Roos al geplaats voor het NK in Ahoy door haar 2 gouden plakken.

Thomas, Alexei, Djura en Nicole eindigden op plaats 8, 10, 14 en 15.

In datzelfde blok sprong Megan bij de instappers, de jongste springers. Helaas sprong zij haar keuze oefening in plaats van haar verplichte. Maar ondanks dat straalde ze! Mooi om te zien

.plaatsing 2 syn

Bjorn, Luciano, Christiaan en Michelle mochten daarna aantreden. Bjorn springt in de categorie E jeugd 2 gemengd. Zijn eerste 2 oefeningen gingen heel erg goed. Strakker dan hij ooit gesprongen had. Voor zijn laatste keuze stond hij dan ook op 3e postitie. Helaas ging het toen na 2 sprongen mis. Hij mistte concentratie en verloor zijn evenwicht. Luciano komt uit in de categorie E jeugd 1 gemengd net als Michelle en Christiaan. Ook bij Luciano gingen de eerste 2 sprongseries erg goed. En bij de allerlaatste sprong had hij zoveel vaart dat hij na zijn landing op de blauwe mat sprong. En dat is per jurylid een punt aftrek. Helaas! Michelle sprong een mooie gedegen oefening en werd hiermee zelfs 4e! En dat voor haar eerste wedstijdseizoen. Christiaan sprong ook zijn keuze oefening waar hij verplicht moest springen. Zijn eerste keuze ging wel heel goed.

Tijdens deze lange dag mochten Cadence individueel en Alexei en Thomas synchroon springen rond de klok van half 3. Cadence heeft al lange tijd moeite met de buik sprong. Maar ze heeft hard getraind en dat loonde vandaag! Ze heeft de buik in haar oefening gesprongen. Ook een mooie keuzeoefening en een bronzen medaille. De synchroonheren sprongen redelijk. Iets minder gefocust, waar ze eerder 2e werden mochten ze nu de 4e positie innemen. Maar het NK is dus nog niet uitzichtloos. Nog een keer knallen in Oss!

De laatste individiduele springer voor de dag is Pepijn. Pepijn moest vanaf 9u al wachten tot hij eindelijk om half 4 mocht springen. Maar dat deed hij heel goed. Helaas kwamen wij er achter dat hij maar 9 sprongen had in zijn keuze oefening. Hij werd nu 4e maar met 10 sprongen zou hij zeker een podiumplaats hebben verdiend. Dus ook Pepijn in Oss nog even knallen met wel 10 sprongen.

Bjorn & luciano, Michelle & Christiaan mochten de dag afsluiten met synchroonspringen. Dit ging bij beide paren prima!!! Een mooie 2e en 3e plek!

Er zijn nog tickets voor Ahoy te verdelen. In Oss gaat het erom spannen!

Plaatsing 2