[vc_row][vc_column][vc_column_text]


Drie ¼ finale rondes door het hele land! Zaterdag 5 en zondag 6 maart vond de aftrap plaats in Reusel. DVO werd hier vertegenwoordigd door Cheyenne Lentze en Fabiënne Medaets. Een week later is Harlingen aan de beurt en 19/20 maart sluit Volendam, waar alle andere 1e en 2e divisie turnsters aan deel zullen nemen, de rij. Vele kilometers worden afgelegd in de aanloop naar het ultieme doel: het NK.


Jeugd 1 turnster Cheyenne Lentze komt uit in de 1e divisie en wordt daar steeds weer uitgedaagd. Het niveau is hoog en zij werkt hard aan het aanleren van moeilijkere elementen. Deze wedstrijd stond onder andere een nieuwe sprong over de pegasus op het programma. Zij startte echter op balk, waar ze helaas de focus niet kon vinden. Haar oefening was onvoldoende strak en dat leverden twee vallen op. Het cijfer viel desondanks niet tegen. Het volgende toestel, de vloer, mag zeker haar favoriet genoemd worden. Iets wat ze wederom waarmaakte. Met flair en mooie ruime bewegingen zette ze een top oefening neer mét haar nieuwe acroserie: arabier temposalto kaats!Naamloos De jury was zeer enthousiast en gaf haar een hoge score: 4e plaats. Vervolgens brak het momènt suprême aan: de tsukahara op sprong. De primeur is en blijf altijd spannend. Ze sloeg zich er goed doorheen. De eerste poging was nog iets ongecontroleerd met een val achteruit. Maar de tweede was al veel meer geduwd en moest ze slechts een vinger aan de grond zetten. Knap gedaan! Over brug valt niet zo veel te zeggen, dat klinkt bijna “saai”. Het tegenovergestelde is echter waar. Het ziet er zo makkelijk uit door de nagenoeg perfecte uitvoering. En dat is een groot compliment aan het adres van Cheyenne. Keurige 5e plaats. Haar vier cijfers opgeteld leverde een totaal van 48.992 p op. Goed voor een verdiende 10e plaats en plaatsing voor de ½ finale. Met als extra dimensie dat deze plaats vindt in Dordrecht!


Intussen was Fabiënne Medaets al geruime tijd aanwezig, popelend om zelf aan de slag te gaan bij de Instap N1. Een betere start van de wedstrijd kon zij zich niet wensen. Na de korte inturntijd van slechts 4 minuten showde ze met plezier een strakke vloeroefening met mooie sprongen en acroseries. Resultaat één van de hoogste D-scores (uitgangswaarde) en een geweldig cijfer: 2e plaats. Dit was nog niet alles. Haar overslag en arabier flikflak op sprong werden vervolgens door de jury als beste van de hele wedstrijd beoordeeld! Ze zat dus goed in de wedstrijd, nu was het de kunst om dit vast te houden. Op de rekstok/brug lukte dit prima. Haar opzwaai voor de buikdraai mag nog wel iets hoger maar de andere elementen werden goed uitgevoerd. Een 4e plaats viel haar ten deel. De balk die nog restte, behoort zeker niet tot haar favorieten. Sommige elementen vindt ze een beetje spannend waardoor ze enkele bonussen mist. NaamloosToch waren wij dik tevreden met haar optreden daar deze keer beter was dan de vorige keer. Ook het tempo, waar we hard aan gewerkt hebben, was verhoogd. Jammer dat de jury een belangrijk element niet voldoende uitgevoerd vond, wat haar een volle punt aftrek kostte. Dit alles kon echter de pret niet drukken. Haar eindscore was 49.250 p waarmee ze knap 5e werd! Een top klassering die ruim voldoende bleek te zijn voor doorstroming naar de ½ finale.

Cheyenne en Fabiënne, van Harte Gefeliciteerd!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]