16 medailles voor trampolineploeg

Zaterdag 8 april moesten de selectiespringers naar Goes voor de 2e plaatsingswedstrijd in het nieuwe district Zuid-Holland. Na de uitslag van deze wedstrijd zouden al veel springers kunnen uitrekenen of ze voor het NK in Ahoy geplaatst zijn, maar dan moesten wel eerst alle series ‘uitgesprongen’ worden, én netjes! Het was een drukke dag voor trainster Ingeborg en haar begeleiders want naast het individueel en synchoon springen heeft DVO zich voor het eerst ook aangemeld voor dubbelmini-trampo (DMT). Omdat daar landelijk gezien minder belangstelling voor is, is het een vergaarbak van alle niveaus. Bij de categorie heren senioren springen EK-gangers mee; echt geweldig om te zien! Maar onze springers mogen er ook zijn, wat wel blijkt uit de eindrangschikking. Pupil Liza Krijger en juniore Roos van der Sluijs wisten een zilveren medaille te bemachtigen in deze nieuwe discipline! Pupil Pepijn Dee werd 7e, jeugdspringers Bjorn Christiaans en Lara van der Graaf werden 17e en 19e, en dezelfde plaatsing werd ook behaald door de junioren Nicole Bouwmeester en Michelle de Vogel. De senioren dames Demelza en Divinia Moreauw, en Lisanne Hulshof werden 4e, 6e en 7e. Bij de senioren heren sloten Alexei Tito en Thomas Dee de DMT-wedstrijd af met een 6e en 10e plaats.

Bij het trampolinespringen werd het een ware prijzenregen. Maar de ochtend begon met stress want nieuweling, pupil Ilvy Schoor, stond met pech langs de weg. Een moeder bood hulp maar kon de gestrande auto niet vinden, dus is Divinia teruggekeerd om Ilvy langs de rijksweg op te halen. Zodoende kon Ilvy op een later tijdstip alsnog haar oefeningen springen. De hele dag door verschenen de DVO-ers op de vier trampolines. De enorme deelname betekende ook het leveren van behoorlijk aantal juryleden. Nieuw was de inzet van Regina van der Graaf, moeder van Lara. Hoewel ze vooraf behoorlijk zenuwachtig was, verliep het jureren super. Zo is – met de ouders van Luciano, Britt/Bjorn/Marc en Alexei erbij – ons jurycorps alweer een beetje op sterkte. Springer Lisanne gaat binnenkort ook als jurylid in actie. Maar voor vandaag konden, met inzet van een ‘vreemd’ jurylid, alle springers deelnemen! Het werd een drukke wedstrijddag met mooie resultaten. Goud werd omgehangen bij Roos, Alexei en Demelza. Zilver was er voor Carly, Thomas en Divinia. En het brons kwam terecht bij Cadence Tappij Gielen, Michelle en Lisanne. Maar ook de overige springers hebben goed werk laten zien. Luciano Rens is gelukkig weer terug na een lange periode van blessureleed en maakte het erg spannend, maar greep net naast het brons.

E instap gemengd : 5e Megan Tappij Gielen
E pupil 1 gemengd: 8e Tara werkman, 9e Pepijn Dee
E pupil 2 gemengd: 8e Julian Smit, 9e Ilvy Schoor, 10e Liza Krijger
E jeugd gemengd: 3e Cadence Tappij Gielen, 5e Luciano Rens, 7e Britt Christiaans, 11e Lara van der Graaf, 15e Madike Dee
D junior gemengd: 5e Nicole Bouwmeester, 7e Marc Kreuk